Blog Einstein Profuomo's Of Italiaanse OverhemdenHouse 0m8vnwON

Perceptuele vernauwing is een ontwikkelingsproces waarin de hersenen gebruiken milieu ervaringen perceptuele capaciteiten vorm te geven. Dit proces verbetert de perceptie van de dingen die mensen ervaren vaak en zorgt ervoor dat ze een afname in het vermogen om een ​​aantal dingen waaraan ze niet vaak bloot waarnemen ervaren. Dit verschijnsel is een gevolg van neuroplasticiteit, waaronder Hebbiaans leren en synaptische snoeien. Door middel van deze mechanismen worden zenuwbanen die meer consistent zijn gebruikt versterkt, waardoor ze efficiënter, terwijl de paden die niet zijn minder efficiënt. Dit proces is het meest duidelijk tijdens de gevoelige periodes van ontwikkeling. De heersende theorie is dat menselijke zuigelingen geboren met het vermogen om een ​​grote verscheidenheid van stimuli zin, en als ze ouder worden, beginnen ze deze waarnemingen selectief beperken door te categoriseren in een socio-cultureel relevante wijze. Het meeste onderzoek op dit gebied is gericht op het gezicht van discriminatie en foneem onderscheid in menselijke zuigelingen. Perceptuele vernauwing is ook betrokken bij synaesthesie.

Facial Discriminatie

Kruis Raciale

Het meeste onderzoek gedaan tot dusver op het gebied van perceptuele vernauwing impliceert gezicht processing onderzoeken met zuigelingen. Met behulp van een preferentiële zoek procedure kruis raciale studies, werden blanke baby's getest op hun vermogen om twee gezichten te onderscheiden van vier verschillende raciale groepen. Facial prompts werden gepresenteerd vanuit hun eigen raciale groep, evenals, Afrikaanse, Aziatische en Midden-Oosten. Op 3 maanden oud, zuigelingen konden erkenning voor bekende gezichten uit alle raciale groepen laten zien, maar met 6 maanden, werd een patroon begint te ontstaan ​​waar de kinderen alleen gezichten kunnen herkennen van de Kaukasische of Chinese groepen - groepen hadden ze meer bekendheid met. Op 9 maanden, erkenning vond plaats alleen in de eigen race-groep. Deze kruis ras studies leveren sterke aanwijzingen dat kinderen beginnen met kruis raciale vaardigheden erkenning, maar als ze ouder worden, ze snel beginnen om de gegevens te organiseren en selecteer de stimuli die het meest bekend voor hen, meestal eigen race-gezichten.

Kruis Species

Cross species onderzoeken uitgevoerd waarbij menselijke zuigelingen met een 6 maanden oud werden vertrouwd gemaakt met individuele apen. Toen de aap gezichten werden geassocieerd met unieke eigennaam labels, de zuigelingen behouden hun vermogen om onderscheid te maken tussen hen wanneer getest bij 9 maanden oud. Als de belichting was gewoon te monkey gezichten in het algemeen, zonder naam labels, de kinderen waren niet in staat om onderscheid te maken tussen hen wanneer opnieuw getest op de 9 maanden merk. Dit onderzoek toont aan dat het individuatieproces helpt om vorm te geven en te onderhouden discriminatie capaciteiten voor categorieën vertrouwdheid, en is behulpzaam bij de erkenning van de bekende gezichten later in het leven. Het benadrukt ook het belang van ervaring in perceptuele vernauwing.

Baby's toonde vergelijkbare resultaten met niet- primaten soorten zoals katten en honden op de leeftijd van 3 tot 4 maanden oud, zonder echter de bevestiging van schoft of het vermogen afneemt discrimineren ontwikkeling optreedt na 9 maanden.

Foneem Onderscheid

Bij de geboorte, baby's hebben een brede mogelijkheden om de overeenkomsten en verschillen tussen talen te detecteren. De fonemen van verschillende talen klinken duidelijk aan zuigelingen jonger dan 6 maanden oud, maar als het kind groeit en hun hersenen ontwikkelt, worden ze minder goed in staat om fonemen van niet-aangeboren talen onderscheiden en beter inspelen op hun moedertaal. Dit is te wijten aan zuigelingen moedertaal vaak ervaren, terwijl niet steeds veel ervaring met niet-natieve talen. Onderzoek wijst uit dat dit perceptuele vernauwing fenomeen doet zich binnen het eerste jaar van het leven. Zuigelingen 6-8 maanden een groter vermogen om onderscheid te maken tussen niet-aangeboren geluiden in vergelijking met zuigelingen die 8-10 maanden. Tegen het einde van 12 maanden zijn zuigelingen beginnen te begrijpen en produceren van spraak in hun moedertaal en het einde van het eerste levensjaar zuigelingen detecteren deze fonemische verschillen op lage niveaus die vergelijkbaar zijn met die van volwassenen.

Neurale mechanismen

Plasticiteit van het brein is verantwoordelijk voor deze "tuning" van de zuigelingen 'perceptuele vermogen. Terwijl plasticiteit is duidelijk in de menselijke levensduur, het gebeurt meestal op jongere leeftijd, tijdens de gevoelige periodes van ontwikkeling. Dit is een functie van synaptische snoeien, een mechanisme van plasticiteit waarbij het totale aantal neuronen en zenuwbanen worden verminderd, waardoor alleen de meest gebruikte en meest efficiënte zenuwbanen. Deze routes zijn ook meer gemyeliniseerd die de snelheid waarmee de verwerking plaatsvindt toeneemt. Er zijn aanwijzingen dat perceptuele vernauwing, vooral foneem onderscheid, is sterk afhankelijk van zuigelingen 'sociale interactie met de volwassenen in hun omgeving; Dit wordt aangeduid als de "Social Poortsignalen Hypothese". De Sociale Gating hypothese suggereert dat sociale interactie creëert een optimale leeromgeving voor kinderen, een omgeving die introduceert het leren door middel van sociale context. Sociale Gating kunnen functioneren in een aantal opzichten; bijvoorbeeld door het verhogen van de aandacht of opwinding, verhogen van zuigelingen "zuigelingen gevoel van verwantschap, en door versterking van koppeling van een zuigeling tussen perceptie en actie.

Synesthesie en perceptuele Vernauwing

Synaesthesia is een aandoening waarbij de stimulering van één opzicht roept een extra stimulatie in een andere zin, zoals een toon roepen de ervaring van kleur of vorm. Sommige onderzoek suggereert dat zuigelingen universeel deze ervaring toe te schrijven aan het grotere aantal functionele synaptische verbindingen over zintuiglijke domeinen in vergelijking met volwassenen, en dat in de loop van de normale ontwikkeling van deze ervaring verdwijnt door het proces van perceptuele vernauwing. Er is bewijs dat een storing in het perceptuele vernauwing proces kan, in zeldzame gevallen, leiden tot volwassen synaethesia.

Blog Einstein Profuomo's Of Italiaanse OverhemdenHouse 0m8vnwON

Gerelateerde Artikelen
Commentaren - 0
Geen commentaar
Blog Einstein Profuomo's Of Italiaanse OverhemdenHouse 0m8vnwON
Blog Einstein Profuomo's Of Italiaanse OverhemdenHouse 0m8vnwON
173525 Damesmode Beekman BlauwJeroen Jurk Joseph Ribkoff b7IYfv6gy
© 2019 Maxizorger.com. Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen krijg je de beste ervaring op onze website

OK